Universitetsdagen

Här kommer information om Universitetsdagen:

OBS: DVk:s deltagande i universitetsdagen organiseras av vår studievägledare Olle. olle.gallmo@it.uu.se

=========================================

Den 11 februari kl. 10-15 är det Universitetsdagen (i år en hel månad tidigare än föregående år). Vägledare, Enheten för Kommunikation och skolsamverkan och studenter från programmen ordnar tillsammans dagen och ger våra besökande gymnasieleverna ett varmt välkomnande till Ångström.

Vi vet att det är lite ont om tid men vi skulle vilja be er om hjälp att finna engagerade studenter som kan representera våra program. Det är ok att flera studenter delar på uppdraget men vi arvoderar max 2 studenter för hela dagen. Observera att det är en heldag från kl 10-15. Information om hur arvodering går till kommer närmare inpå eventdagen.

I år kommer olika campus att hålla öppet och det organiseras en ringlinje med bussar som tar eleverna runt till de campus de vill besöka. Man skulle kunna likna dagen med ett Öppet hus där besökarna kan komma och gå som de vill. I stället för en central mässa i Universitetshuset kommer det vara mässa varje campus. För Teknat blir det en mässa på Ångström med montrar för våra grundprogram dvs ingenjörsprogrammen och kandidatprogrammen. Ca 10-15 ståbord kommer att placeras i hus 1 på entréplan. Till borden kommer det finnas roll-up för programmet och det är helt fritt att ta med något mer till borden som kan inspirera och visualisera innehållet i programmet.

Eleverna kommer att bjudas på lunch och en guidad tur på Ångström ( till renrummet, el-hallen, partikelaccelerator, maker space och visauliseringcenter i biblioteket). Guidningarna kommer göras av studenterna med jämna mellan rum under dagen. Vi kommer eventuellt även erbjuda rundvandringar på EBC och GEO.

Meddela mig om ni är intresserade att delta med namn och vilket program ni läser. Mer information om Universitetsdagen

Med vänlig hälsning

Moses


Moses Högback

Studie- och karriärvägledare för programmen E, EI och F

Studentservice, Kansliet för teknik och naturvetenskap, Uppsala universitet

Moses.Hogback@uadm.uu.se, 018-471 3002, 070-167 9524

Boka vägledningsamtal på: www.teknat.uu.se/boka