DV Builds

Vad är DV Builds?

DV Builds är ett nytt projekt från datavetarna, där vi samlas och bygger på ett eller flera projekt. Planen är att hålla en kväll i veckan/varannan vecka där vi går ihop och sitter några timmar, knackar lite kod och kanske dricker lite öl. Syftet med projektet är att introducera nya och gamla studenter till bidragande till Open Source projekt. Open source är något man ofta hör att folk uppskattar, men få tar sig tiden att bidra. DV Builds ger erfarenhet av att jobba på ett större projekt, men utan stressen av en deadline eller betyg. Gör så mycket du kan och vill! :)

Projekt

Varje projekt kommer att redovisas här. Tanken är att vi ska ha en utvecklingsblogg, men den som inte vill missa något får komma och delta!

Projektförslag

För att alla ska känna sig delaktiga så vill vi ha dina idéer. När vi väljer ett nytt projekt, kommer alla som deltar att få rösta på det projekt de tycker låter bäst, för att det ska kännas som mest givande.

Tills vidare kommer vi att ta förslag på projekt under projekttillfällena, men vi ska utveckla en bättre lösning tillsammans.

Vad för typ av projekt?

Allting som kan tänkas vara kul, men som alla kan vara med att jobba på. Vårt första projekt är en musikspelare som vi ska sätta i foobar. Till den kommer vi att vilja visa vilken låt som spelas på skärmen bakom kassan. Kanske vill man utveckla ett sätt att slumpa fram låtar, eller göra en topp-lista över spelade låtar/genre If you can think it, we can do it så att säga :)

Projekt på gång

  • FooBar-kassasystemet Pågående
  • Musikspelare Planerat
  • Development blog för DV Builds